Σχετικά

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ), θεωρείται μία από τις ασθένειες με την μεγαλύτερη επιρροή στην υγεία του δυτικού κόσμου, ενώ με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα του IDF (International Diabetes Federation), περισσότερα από 450 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν, με τους επιστήμονες να αναμένουν διπλασιασμό των ασθενών την επόμενη 25ετία. Στην Ελλάδα ο ΣΔ προσβάλει περισσότερο από το 10% του γενικού πληθυσμού, ενώ εντοπίζεται σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια, ειδικά στις παιδικές ηλικίες.

Μέσω της ιστοσελίδας, όσοι πάσχουν από ΣΔ -και όχι μόνο- θα μπορούν να ενημερωθούν για τη νόσο, ενώ δίνεται στον ενδιαφερόμενο η δυνατότητα να πάρει την υγεία στα χέρια του, ελέγχοντας ύποπτα συμπτώματα και τα προλάβει τον ΣΔ κάνοντας εξατομικευμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής του μέσα από καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και «έξυπνα» εργαλεία.

Η docandu συνδυάζει την υψηλού επιπέδου παραδοσιακή ιατρική με τις πιο σύγχρονες, και ταυτόχρονα απλές και εύχρηστες, ψηφιακές καινοτομίες.

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ), μέσα από ένα σύνολο δράσεων προωθεί την ανάπτυξη εργαλείων και εφαρμογών Ηλεκτρονικής Υγείας για τον ιατρό και τον ασθενή, αξιοποιώντας την Ιατρική με βάση τις ενδείξεις και τις κωδικοποιήσεις.